alltomtecknat logo

Om oss

Allt om tecknat är en hemsida för oss som älskar tecknat i alla dess former. Nytt, gammalt, animerat, handtecknat det spelar ingen roll, så länge det är tecknat så är det bra

Detta är alltså en sida för alla som älskar tecknat, här kan man disskutera sina gamla minnen, vilken är den bästa serien? Vilken är den sämsta? vilken serie saknar ni mest?

Info om tecknatinsamling

Vi har även startat en tecknatinsamling i syfte att samla in, restaurera och bevara tecknade serier i alla dess former. Vi har folk med olika stora mängder VHS-inspelningar som tar sig tid att digitalisera sina inspelningar för att kunna bevara och njuta utav äldre serier som ej visats längre eller inte visats på tv på många år. En del av dessa kommer troligen aldrig att visas igen. För mer info om vår tecknatinsamling så kan ni kolla här eller informationen under respektive serie. Vi har även en facebook sida där vi lägger upp information, och en youtubekanal där ni kan se lite klipp vi lagt upp som vi samlat in.

Bidra till insamlingen

Har du något utav våra saknade avsnitt? Har du massa VHS:er inspelade med tecknat på? Eller något annat intressant? Kontakta oss gärna i så fall om du vill dela med dig. Du når oss antingen på email tecknatinsamling@gmail.com eller via kontaktformuläret . Vi kan hjälpa till att digitalisera dina VHS-band om du skickar dem till oss. Ni bestämmer även hur vi delar med oss utav materialet och till vilka.

Extra intressant material

Följande material är extra intressant för att för vår insamling komplett

Ta del utav insamlat material?

Du får alltid tillgång till den serie du hjälper till att samla in. Men om du bara önskar ta del utav insamlat material, kontakta oss så kanske det går att lösa.

Tjänar ni något på det här?

Inte ett öre, snarare motsatsen, då vi betalar hostning utav webbservern, domän, inköp av DVD-boxar att sälja synka svenskt ljud till. Inköp utav digitaliseringsutrustning, inköp utav VHS:er osv.

Kan man stödja er?

Vi gör inte detta för att tjäna pengar, och hittills är server kostnaden väldigt låg. Därför tar vi inte emot donationer i pengar. Om du istället vill stödja oss, så får du gärna sprida information om sidan och projektet så att vi når ut till flera.
Allra bäst föredrar vi dock om ni lyckas få fram nytt material så vi kan få fler serier kompletta

Varför gör ni detta?

Vi anser att det är vår plikt och skyldighet att försöka bevara och dela med oss av de tecknade kulturskatterna till eftervärlden. Vi tjänar inga pengar på detta och kommer aldrig att göra. Vi rekommenderar er att köpa allting som ges ut på DVD eller VHS i den mån det är möjligt då det stödjer filmbolagen och får dem att ge ut mer material. Vi förespråkar INTE delning utav material som går att köpa. Stöd då bolagen, det gör i alla fall vi!

Upphovsrätt

Vi på Allt om Tecknat förespråkar inte på något sätt spridning utav material som går att få tag på via officiella kanaler!
Vi uppmanar alla att köpa allting som går att köpa på DVD/VHS för att sponsra företagen och upphovsrättsinnehavarna. Vårt mål är att samla in och bevara sådant som inte går att få tag på via officiella kanaler. T.ex. serier med rättighetsproblem, serier som inte visats på TV på många år. Om det är någon upphovsrättsinnehavare som är missnöjda med något som står på sidan, så ber vi ödmjukast om ursäkt om ursäkt. Kontakta oss genom vårt kontaktformulär så kommer oönskat material att raderas. Vårt enda mål är att bevara äldre tecknade serier som i annat fall skulle gått förlorade eller bortglömda.