alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Conan Äventyraren (Conan the Adventurer) (1992)


Info

Conan Äventyraren (Conan the Adventurer) är en amerikansk-fransk-kanadensisk animerad tv serie baserad på Conan barbaren som skrevs utav by Robert E. Howard på 30-talet. Serien producerades utav Jetlag Productions och Sunbow Productions och hade premiär 1992. Serien består utav 65 avsnitt uppdelat på två säsonger.

Conan en krigare, Conan går sin egen väg han är fruktansvärd som fiende men hjälper dem som ser honom som vän. Conan den störste krigaren någonsin hans mål att häva försteningens förbannelse som drabbats hans familj genom att driva de hemska ormmännen tillbaka till deras egen dimension och besegra deras ledare den grymme trollkarlen Wrath-Amon. Tillsammans med sina vänner får vi följa med på Conans äventyr i sitt mål att bekämpa ormmännen.

I Sverige

I Sverige visades serien i början utav 90-talet på FilmNet men enbart i textad form. Den dubbades aldrig för TV utan enbart sex stycken VHS volymer med två avsnitt vardera dubbades. Avsnitten är blandade avsnitt från säsong 2. Väldigt synd då det både är en bra dubbning samt en spännande serie.

DVD/VHS

Det finns som sagt sex stycken VHS filmer utgivna med serien med blandade avsnitt.

Jebbal Sags hämnd


Conans Sista timmar


Damballhs Skellett


Skelos Bok


Vathelos Amulett


Stulen Ungdom

Dubbning

Uppgifter saknas - läggs till efterhand

Conan - Fredrik Dolk
Wrath-Amon - Gunnar Ernblad
 

Insamlingstatus

Komplett


Tillagd: 2016-03-27 06:26:46 | Uppdaterad: 2016-04-19 17:54:36