alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Den magiska skolbussen (The Magic School Bus) (1994)


Info

Den magiska skolbussen (The Magic School Bus) från 1994. Följ med fröken Frizzle och den magiska skolbussen till yttre rymden, under havets yta, genom en myrstack – och till och med in i människokroppen!

Netflix kommer släppa en "reboot" som är planerad till 2016 med ny animations stil. I samband med detta har man även börjat visa den gamla serien med tyvärr en omdubbning.

I Sverige

Den magiska skolbussen visades i Sverige på Nickelodeon 1997-99. Även visats på Fox Kids, oklart vilka årtal dock.

Den första säsongen utav serien finns numera tillgänglig på Netflix med en Svensk omdubbning. Förmodligen på grund utav rättighetsproblem (som i de flesta fall).
 

DVD/VHS

Serien har inte släppts på vare sig DVD eller VHS i Sverige. Serien finns dock i sin helhet på engelska DVDer från bland annat USA.

Dubbning

Det finns två svenska dubbningar originaldubbningen som används på  Nickelodeon / Fox Kids och omdubbningen som används på Netflix. För tillfället saknar vi tyvärr information om dubbningsskådespelare och vilka dubbningsstudios som producerat respektive dubbning. Vi hoppas att kunna kompletera med mer information längre fram.

Insamlingstatus

Söker följande avsnitt utav originaldubbningen: (omdubbningen går att se på Netflix)

Inte helt klart om säsong 4 dubbades. Troligen så gjorde den det, men inte bekräftat.

Säsong 4
1: Meets Molly Cule
2: Cracks a Yolk
3: Goes to Mussel Beach
4: Goes on Air
5: Gets Swamped
6: Goes Cellular
7: Sees Stars
8: Gains Weight
9: Makes a Stink
10: Gets Charged
11: Gets Programmed
12: In the City
13: Takes a Dive

Synkning till annan bildkälla/Restaurering

På sikt finns planer på att synka in åtminstone originaldubben till bild från den Amerikanska DVD-boxen som vi redan köpt in. Helst hade vi velat inkludera även omdubben från Netflix, men detta är pågrund utav rättighetsosaker inte möjligt, då det bryter mot vår policy om upphovsrätt och att inte använda något som finns enkelt tillgängligt. Vi får hoppas att Netflix dubbning släpps på DVD/blueray tids nog.


Tillagd: 2015-07-11 02:23:53 | Uppdaterad: 2016-03-03 07:07:31