alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Hamtaro (2000)


Info

Hamtaro (japanska: とっとこハム太郎) är en japansk-amerikansk tecknad serie om en liten hamster med samma namn. Serien är baserad på en manga/bilderbok-serie av Kawai Ritsuko. Den första tv-serien sändes av TV Tokyo mellan 7 juli 2000 och 31 mars 2006 i 296 st 25 minuters-avsnitt.

Hamtaros ägare Laura har flyttat till en stad där Hamtaro inte känner någon annan än Laura och familjen. En dag hittar Hamtaro ett hål som han slinker igenom och kommer ut i trädgården. Där träffar han Oxnard som ägs av Lauras nya vän Anna. Oxnard tycker om solrosfrön. När Hamtaro först träffar Oxnard är denne ledsen, och springer runt i buskarna för att leta efter ett solrosfrö han just tappat bort. Den vilda hamstern Boss, som lever under marken, är Hamtaros andra kamrat.

Boss är förälskad i den söta franska hamstern Bijou, som också precis har flyttat in i staden. Boss presenterar Hamtaro och Oxnard för sina vänner, Howdy, Dexter, Pashmina och Penelope. Både Dexter och Howdy är kära i Pashmina, vilket leder till konflikt mellan dem. Penelope och Pashmina är sedan länge vänner.

Alla hamstrar hjälper Boss att städa och göra hans hus till ett klubbhus för hamstrar världen över. Redan nästa dag kommer tre nya hamstrar till klubben, bland dem Maxweld som älskar att studera, och Cappy med sin gröna mössa. Vännerna finner hamstern Cappy under en röd kastrull. Han tycker om att hitta nya mössor och snygga gömställen. Den tredje av de nya klubbmedlemmarna är duktig på gymnastik och heter Sandy. Sandy har även en bror som heter Stan.

I Sverige

I Sverige har serien visats på Fox Kids / Jetix dock inte helt säker på årtal när. Serien visades även på Kanal 5 i slutet utav 2004 fram till början utav 2006.

Är inte helt säker på hur många avsnitt som dubbades utav serien men den information som hittills finns så rör det sig enbart om säsong 1-2 (52 avsnitt). Om någon har mer information om möjligtvis senare säsong har dubbats så hör av er. Man för tillfället utgår jag från att enbart de första 52 avsnitt dubbats.

DVD/VHS

Det finns åtta stycken VHS filmer utgivna med denna serie.

Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 1. Hamtaro & Ham-ham-klubbhuset
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 2. Lystring alla Ham-Hams! & Kom ut, Bijou!
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 3. Sockerdiamanter & Första gången på stranden
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 4. Ett sommaräventyr på festivalen & Solrosfältet
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 5. Mycket väsen om skolan & Jingle, vandraren
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 6. Den kloke Gammel-Ham & Bijou är i fara
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 7. Dansa Sandy & Sökandet efter Sandys bror
Hamtaro : små hamstrar, stora äventyr. 8. Bijous bästa hårband & Bli frisk Laura

Dubbning

Oklart om det är samma dubbningsbolag som står för alla avsnitten. Men det ska enbart finnas en dubbning för varje avsnitt såvitt jag vet.

Insamlingstatus

Söker dessa två avsnitt:

Säsong 2
49 - In Search of the Pendant
52 - It's Robin-Ham!

Eventuellt om säsong 3-4 dubbats?


Tillagd: 2016-05-04 16:16:59 | Uppdaterad: 2016-10-09 16:21:12