alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Långbens Galna Gäng (Goof Troop) (1992)


Info

Långbens galna gäng (Goof Troop) är en animerad TV-komedi från Disney, och visades för första gången i amerikansk TV under hösten 1992, totalt 78 avsnitt. Hhittills har serien fått uppföljare i form av två långfilmer, samt ett flertal serietidningsserier. Dessutom har delar av persongalleriet medverkat även i andra TV-serier och filmer.

Man får se möta de gamla disneykaraktärerna Långben och Petter, som nu har flyttat med sina familjer till Spoonerville, en typisk amerikansk småstad. Petter - han kallas aldrig mer än så i serien - porträtteras dock inte som den ondskefulla typ vi är vana att se honom, utan som en vanlig, om än lättretad, familjefar. Både Långben och Svarte-Petter framställs här dessutom som medelålders.

I Sverige

I Sverige visades serien för första gången i Disneydags i SVT1 1994-1996, där den blev mycket populär. Den har därefter repriserats i TV3 och visats på Disney Channel och Toon Disney.

Tror inte att julavsnittet någonsin dubbades. Det visades i alla fall inte på SVT, så Disney Channel kanske ansåg att det inte var värt att beställa tilläggsdubb för ett enda avsnitt. Dessutom klassades väl Goof Troops julavsnitt mer som ett specialavsnitt och kanske utelämnades därför.

DVD/VHS

Två köpvideor med två avsnitt på varje film från serien.

Dubbning

Dubbningsbolag: KM Studio AB

Svenska röster:
Långben - Hans Lindgren
Max - Mia Kihl
P.J. - Anders Öjebo
Petter - Anders Lönnbro
Peggy - Christel Körner 

För en komplett lista se: Dubbningshemsidan

Insamlingstatus

Komplett


Tillagd: 2015-09-20 18:06:20 | Uppdaterad: 2015-12-19 15:30:49