alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Quack Pack (1996)


Info

Quack Pack är en tecknad TV-serie från Walt Disney Television. Serien gick bara under en säsong, totalt 39 episoder, och visades ursprungligen i USA 1996.

I centrum för serien står Knatte, Fnatte och Tjatte, välkända från såväl Disneys serietidningar som Duck Tales. I Quack Pack har de dock vuxit upp till tonåringar, och till skillnad från tidigare har de nu fått egna personligheter; Knatte är ledartypen, Fnatte datornörden och Tjatte sportkillen.

De bor dock kvar i Ankeborg, tillsammans med sin farbror, Kalle Anka. Kalle är kameraman åt flickvännen Kajsa Anka som arbetar som reporter åt TV-programmet Världen Runt. Tillsammans åker alla fem ofta till avlägsna platser för att göra reportage. Även professor Ludwig von Anka, Kalles morbror, välkänd från Kalle Anka & C:o och andra disneytidningar, är en återkommande karaktär i serien. Till skillnad från Duck Tales syns dock inte Joakim von Anka till, och inte heller görs det några referenser till honom.

Förutom dessa gamla bekantskaper introducerar Quack Pack även några nya figurer: Kent Korre som är Kalle och Kajsas chef och som till Kalles förtret har ett mycket gott öga till Kajsa, Knattarnas vän Gwumpki som arbetar som kock på en hamburgerbar där Knattarna är stamkunder, samt Kajsas leguan Tagge, vars relation till Kalle inte är den bästa. I två episoder förekommer också Moltoc, en ondskefull skurk med vitt ansikte, klädd i trenchcoat och hatt.

I Sverige

Serien visades för första gången på svensk tv i TV4 1997-1998. Totalt sändes 36 av seriens 39 avsnitt. Quack Pack har även visats på  TV3,  SVT i programmet Disneydags och de olika Disney Channel kanalerna.

DVD/VHS

Det har släppts en VHS med tre sammansatta avsnitt.

Ärlighet varar längst
Knatte, härskare för en dag
Kolosser på lerfötter
 

Dubbning

Dubbningsbolag: KM Studio AB

Svenska röster:
Kalle Anka - Andreas Nilsson
Knatte - Monica Forsberg
Fnatte - Mariam Wallentin
Tjatte - Mia Kihl
Kajsa Anka - Marie Kühler-Flack
Kent Korre - Anders Öjebo
Ludwig von Anka - Bertil Engh
Berättare - Ingemar Carlehed

För en komplett lista se: Dubbningshemsidan

Insamlingstatus

Komplett.


Tillagd: 2015-09-18 23:43:56 | Uppdaterad: 2015-10-25 21:34:46