alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Sailor Moon (1992)


Info

Sailor Moon (japanska: 美少女戦士セーラームーン?, bishōjo senshi sērā mūn) är en manga och anime om en från början 14-årig flicka, Annie Tsukino, som förvandlas till den glamourösa hjältinnan Sailor Moon.

Världen hotas av ondskans makter och demoner, och den enda som kan stoppa dem är Sailor Moon och hennes vänner. Animen är baserad på en manga skriven av Naoko Takeuchi, Bishoujo Senshi Sailor Moon.

Annie har också en katt som heter Luna som hon räddar från några små pojkar. Luna märker då att Annie är en av de utvalda månhjältinnorna, först fattar Annie inget men efter ett tag förstår hon att hon är Sailor Moon som kämpar för rättvisa och kärleken. Annie blir jämt retad av Mamoru, men hon är jättekär i Den maskerade rosen. Efter ett tag märker hon att Den maskerade rosen som hjälpt henne i massa strider och den retsamma Mamoru är samma person, och sedan blir de förälskade. Annie gråter för varenda sak.

Tillsammans med Luna ska de två hitta de fyra andra månhjältinnorna Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter och Sailor Venus.

Hela serien är uppdelad i fem säsonger: Sailor Moon, Sailor Moon R, Sailor Moon S, Sailor Moon Super S och Sailor Stars. I varje säsong möter Sailor Moon och hennes vänner en ny fiende som av olika anledningar vill ta över jorden, månen och ibland hela universum. Eftersom fienden hela tiden blir starkare så får också hjältinnorna en uppgradering i början av de flesta säsonger. Det kan vara en ny förvandlingsfras som gör att de transformeras till en kraftfullare hjältinna eller en ny kraftfullare attack.

I Sverige

Sailor Moon visades på svensk tv för första gången 1996, och det var TV4 som sände. TV4 valde emellertid att bara sända de två första säsongerna, Sailor Moon och Sailor Moon R. Senare (2001) sändes Sailor Moon på Kanal 5.

Dubbning

Dubbningsbolag: Pangljud

Svenska röster:
Annie/Sailor Moon/Serenity - Annelie Berg
Ami/Sailor Mercury - Annica Smedius
Rai/Sailor Mars - Maria Weisby / Ewamaria Björkström-Roos
Mako/Sailor Jupiter - Irene Lindh
Arianne/Sailor Venus - Charlotte Ardai-Jennefors
Sailor Pluto - Louise Raeder
Luna - Louise Raeder
Petzite - Annelie Berg

För en komplett lista se: Dubbningshemsidan

Insamlingstatus

Komplett.


Tillagd: 2015-09-20 19:40:51 | Uppdaterad: 2015-10-25 21:35:19