alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Sockernos (Yume no Hoshi no Button Nose) (1985)


Info

Sockernos (Yume no Hoshi no Button Nose och på engelska Button Nose/Dream-Star Button Nose) är en anime producerad i Japan och sändes för första gången från 19:e oktober 1985 till 26:e april 1986. Det var första TV serien som Sanrio producerade. På 90-talet (1994) så tog Saban International in serien och dubbade den till engelska. Serien har totalt 26 avsnitt.


En dag kom en liten flicka, Sockernos som precis startat sitt sommarlov. Och på den första natten, hörde hon ljud, och det var roboten Rudy som kom för deras jordgubbsplantor. Han berättar att han kom från en planet av godis, vilket heter Bärlandet. Efter Sockernos samlade sina plantor, beslutar Rudy för att visa henne sitt flygande tefat där Sockernos trycker på autopiloten och tillsammans flyger iväg Bärlandet. När de kom fram får Sockernos reda på att hon har en morbror, kung Muffins, som har styrt lBärandet, och han erbjuder Sockernos att bo med dem.Sockernos hittar snabbt nya vänner, som Prince Persie, Butlern Malcolm, Scooter etc. Tillsammans upplever de många äventyr, och motstå intriger och smutsiga trick från bröderna Bluff och genom grevinnan Snorkig.

I Sverige

Sockernos visade i Sverige på TV3 i början utav 2000-talet och senare även på kanalen Fox Kids.

Dubbning

Uppgifter saknas - läggs till efterhand

Insamlingstatus

Titeln kan skilja sen en aning då namnet på den listan jag hittade online och de översatta avsnittstitlarna inte är exakt samma.

Söker detta avsnitt:

16  Farewell, Captain

Utöver detta kan det finnas några avsnitt i behov av bättre kvalité.


Tillagd: 2016-03-07 20:12:28 | Uppdaterad: 2016-04-10 21:29:47