alltomtecknat logo Tillbaka till listan över Serier

Tvillingarna Kramp (The Cramp Twins) (2002)


Info

Tvillingarna Kramp (The Cramp Twins) skapad av Brian Wood. Är en brittisk animerad TV-serie från 2002. Den handlar om två tvillingbröder som sällan kommer överens med varandra och därför ständigt bråkar. Dom bor i den fiktiva staden kallad "Såpastan" (Soap City). Deras föräldrar har också olika intressen, mamman städa och ha det snyggt medan pappan är mest intresserad av cowboyar och vilda västern.

Lucien Kramp (Lucien Cramp) är en mycket smart och intelligent pojke som gillar naturen och ta reda på saker och ting. Han blir alltid mobbad av sin tvillingbror Wayne. Lucien har två vänner Tony och Marie. Han har också maskar i en bärbar monter gömd under sängen som han tar fram när han är ensam i sitt rum.

Wayne Kramp (Wayne Archibald Cramp) är yngst av sin bror Lucien. Han gillar att samla på skrot, och han gillar racerbilar och annat häftigt. Han tycker om att mobba sin bror och kallar honom för "Tösbyxa" ibland "Stinkkäft". Han har inget intresse för naturen alls och han kommer ofta på idéer för att förstöra för Lucien och hans kompis Tony. Han hänger ofta på stadens soptipp där han rotar igenom saker och ting samt umgås med sin enda kompis han har där som kallas för "Lort-Johan".

Dorothy Kramp är tvillingarnas mor. Hon gillar att städa mycket och ha det fint och snyggt hemma, hon har i källaren ett hemligt "Tvättlaboratorium" där hon experimenterar med olika sorters tvättkemikalier. Hon gillar inte när tvillingarna drar hem massa saker som kommer utifrån som djur eller skrot.

Harald Kramp (Horace Neville Cramp) är tvillingarnas far. Han är mycket intresserad av vilda västern och han går ibland på stadens bar där en sångerska som brukar uppträda sjunger countrysånger som han beundrar väldigt mycket. Han jobbar på "Hanssons Såpa".

Tony Persson (Tony Parsons) är en pojke som är en av Luciens enda vänner. Han är kortväxt och är precis som Lucien mycket klok och intelligent och kan mycket om naturen. Han och Lucien umgås mycket med varandra och hänger ofta ute i träsket där de utforskar och upplever träskets natur. Hans familj är ett folk som härstammar från träskfolket.

Wendy Winkel (Wendy Winkle) är en flicka som har föräldrar som är rikast i staden. Hon är ganska bortskämd och gillar hästar och är väldigt kär i Wayne. Hon försöker göra sitt bästa för att förföra Wayne, men han hatar henne väldigt mycket.

Marie Phelps är en flicka som är en av Luciens enda vänner som Tony också är. Hon är ett fosterbarn till en familj som har underliga seder, vilket hon avskyr.

Lort-Johan (Dirty Joe Muldoon) är ägare av stadens soptipp och är Waynes enda vän. Wayne hänger ofta på hans soptipp och rotar igenom saker där som han ibland tar med sig hem. Lort-Johan syns dock inte i bild förutom hans hand och en del av hans kläder.

Herr Winkel (Walter Winkle) är far till Wendy Winkel. Han äger fabriken "Hanssons Såpa" och är rikast i staden. Han antyds vara bror till Tonys far Seth Persson.

 

Ovanstående information är kopierad från https://sv.wikipedia.org/wiki/Tvillingarna_Kramp

I Sverige

I Sverige har serien visats på Cartoon Network.

Dubbning

Uppgifter saknas - läggs till när vi får tag på uppgifter

Vet du något om denna dubbning, så tveka inte att kontakta oss

Insamlingstatus

Söker följande avsnitt:

6      1-06      106       15/Mar/03   Grandma's Piano/Guide Games
14     1-14      114       10/May/03   Date Dupe/Agent X
16     1-16      116       31/May/03   Mr. Winkle's Monkey/Wicked Wendy
17     1-17      117       07/Jun/03   Haircut Horrors/Nostalgia Nast

19     2-01      119       13/Sep/03   Home on the Range/Holesome
21     2-03      121       27/Sep/03   Big Baby/Ad Bad
22     2-04      122       04/Oct/03   Workout/6th Senselessness
26 - Silence Please / Fur Fungus 


Tillagd: 2016-03-24 20:07:25 | Uppdaterad: 2016-04-28 11:49:24